Wintersport in Italië – Confirmation of Cover AVP noodzakelijk

In Italië is het als skiër verplicht een aansprakelijkheidsverzekering te hebben. Voldoe je daar niet aan? Dan kun je een boete van € 100 tot € 150 krijgen samen met intrekking van je skipas.

Het is vaak mogelijk om tegelijk met je skipas een aansprakelijkheidsdekking te kopen. Dit is niet nodig als je al een aansprakelijkheidsverzekering hebt. Een basisdekking is hierbij al voldoende. Je moet als skiër alleen wel kunnen aantonen dat je een aansprakelijkheidsverzekering hebt via een Confirmation of Cover.

Let op! Heb je een Reisverzekering met de dekking Wintersport? Dan heb je een aparte AVP nodig, aansprakelijkheid op de piste is niet meeverzekerd op je reisverzekering.

Naast de verzekerde moet elk meeverzekerd persoon (vaak een gezinslid) een kopie van het polisblad meenemen én een ingevuld bewijs van dekking waaruit blijkt dat je deel uit maakt van de groep verzekerden. Dit bewijs heet ook wel Confirmation of Cover. Op deze pagina vind je het Confirmation of Cover document voor de a.s.r. Aansprakelijkheidsverzekering. Als je gaat wintersporten in Italië raden wij aan om een kopie van je polis mee te nemen. Dat kan ook een digitale polis zijn. Zo kun je bij een controle altijd laten zien dat je verzekerd bent. Ga je met je gezin op wintersport? Zorg er voor dat ieder gezinslid een kopie van de polis bij zich heeft. In de Confirmation of Cover is ruimte voor de verzekeringsnemer en 3 medeverzekerde personen. Is de groep verzekerden groter dan 4 personen? Dan moet er een tweede formulier ingevuld worden.