Dick Hoving gaat met pensioen

Nieuws

Na 20 jaar bij DAK gaat onze collega Dick Hoving met pensioen. Op 30 juni gaan we hem met z’n allen uitzwaaien. 

Hoe is Dick bij DAK gekomen?
In 2002 was DAK klant van een onderneming waar Dick mede-eigenaar van was. Toen dat bedrijf stopte besloot DAK zelf de hypotheekbemiddeling voor de leden te gaan doen, door aanstellingen met geldverstrekkers aan te gaan en te zorgen voor dossiercompletering. Dick is toen ook in dienst gekomen om dit op te zetten en heeft zo dus aan het fundament van DAK Hypotheken gewerkt.

Hoe is zijn loopbaan verlopen?
Tijdens zijn carrière bij DAK heeft Dick veel persoonlijk contact gehad met adviseurs. In het begin was hij erg nauw betrokken bij het proces op de hypotheekafdeling. Dit is later verandert en hij is zich meer gaan richten op de automatisering voor de hypotheekafdeling. Naast de automatisering voor hypotheken is Dick zich ook gaan bezighouden met de algehele automatisering van DAK. Hij coördineerde de contacten met Missing Piece voor de dagelijkse gang van zaken, heeft meegewerkt aan de implementatie van ons telefoniesysteem Skype, verzorgde de rapportages voor de collega’s intern, hield de de rapportages actueel voor de leden via wijzijndak.nl en tenslotte onderhield hij de contacten met onze facilitaire leveranciers. Denk hierbij aan onze koffieleverancier en de beheerder van ons pand. Nieuwe collega’s op de afdeling Bedrijfsbureau zijn vaak door Dick ingewerkt. Kortom, met de jaren werd de rol van Dick steeds breder in onze organisatie.

Hoe vinden collega’s het om met Dick te werken?
Dick is altijd vriendelijk, benaderbaar en heeft een luisterend oor. Je kan alles aan Dick vragen en hij zal je nooit wegsturen met het antwoord dat hij je niet kan helpen. Ofwel hij helpt zelf, of hij zorgt dat je weet bij wie je terecht kan. Aan de andere kant kan Dick ook erg duidelijk zijn met zijn verwachting. Ik ken een aantal leveranciers die soms huiverig zijn een e-mail van Dick te openen, omdat hij ze ook terecht wijst op hun tekortkoming. Nog altijd op de vriendelijke manier die Dick kenmerkt, maar wel duidelijk en ook lastig te negeren.

Wat gaat Dick doen nu hij met pensioen gaat?
Dick gaat na zijn pensioen genieten van zijn vrije tijd samen met zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Daarnaast heeft hij genoeg vrienden waarmee gezellige weekenden of avonden worden georganiseerd.
 
Bericht naar Dick sturen? Dat kan!
Dick is te bereiken via dick.hoving@dak.nl