Nieuwe samenstelling directie DAK Intermediairscollectief

Om meer focus, daadkracht en ondersteuning op ICT-vlak te bieden breidt DAK de directie uit met een directeur voor ICT. Naast Tim Rijvers als Algemeen directeur, Ron Smids als Operationeel directeur en Ceres van Hoorn als Financieel directeur, treed Mark van Uffelen met ingang van 1-1-2023 toe tot de directie als ICT directeur.

Het ICT-landschap in de financiële branche verandert snel en data gedreven processen worden steeds belangrijker. Om de slagkracht te bieden om op deze ontwikkelingen vooruit te lopen en de leden zo goed mogelijk te ondersteunen, stelde de Raad van Bestuur van DAK het advies aan de directie om een ICT-directeur te zoeken.

Vanuit de eigen gelederen werd deze gevonden. Mark van Uffelen, voorheen manager Bedrijfsbureau en verantwoordelijk voor de ICT-architectuur, heeft veel ervaring met diverse ICT-projecten voor de verschillende bedrijfsonderdelen DAK Verzekeringen, DAK Hypotheken en DAK Mobiliteit. Zo bleek hij ook al snel de beste keuze voor deze nieuwe rol.

Tim Rijvers, Algemeen directeur DAK: “Het is geweldig om te zien hoe we binnen DAK onze ICT-directeur hebben gevonden. We bieden onze collega’s veel mogelijkheden om door te groeien, maar voor een nieuwe functie moet iemand dan wel de juiste keuze en kandidaat zijn. Wij zijn trots dat Mark van Uffelen het traject perfect heeft doorlopen en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie!“

Mark van Uffelen, ICT directeur: “Een hele mooie kans om in deze nieuwe rol nog meer het verschil te maken voor onze leden. DAK is continu in beweging om het beste aanbod voor de aangesloten adviseurs te vinden en te ontsluiten. De breedte maakt dit extra uitdagend en zorgt voor een uniek aanbod wat we digitaal aan onze leden kunnen aanbieden. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging en ga ervoor om samen met de collega’s elke dag DAK op ICT gebied een stap beter te maken!“

ICT-ontwikkelingen
De uitbreiding van de directie betekent ook een nieuwe koers om adviseurs nog meer te ondersteunen met systemen en diensten die het werk voor hun gemakkelijker maken. Door te investeren in data gedreven processen en nieuwe ICT-architectuur worden de kosten als collectief gedragen en hoeft een financieel adviseur deze niet afzonderlijk te maken. Deze koers is reeds ingezet met de introductie van het nieuwe midoffice-systeem voor hypotheken, Hypact Hub, een nieuwe transactionele omgeving voor DAK Mobiliteit en het verder uitbreiden van het nieuwe huismerkpakket voor particuliere verzekeringen. Ook wordt gekeken naar het uitbreiden van de vergelijkingsmogelijkheden en een betere ontsluiting van de data die DAK in haar bezit heeft, waarmee de adviseur zijn klant nog beter kan bedienen.