DAK en Financium maken kredietadvisering makkelijker

Nieuws Persbericht

Dankzij de nieuwe samenwerking met Financium kunnen de ruim 1500 leden van DAK nu zaken doen met vrijwel alle kredietaanbieders. Daarbij hebben zij de beschikking over professionele tools en ondersteuning, waarmee het adviseren van kredieten nu ook een stuk gemakkelijker wordt. Via de persoonlijke kredietmodule van Financium maken de leden gemakkelijk een vergelijking en is een kredietaanvraag snel geregeld. De professionele kredietspecialisten van Financium staan daarbij paraat voor extra ondersteuning.

Tim Rijvers, Algemeen directeur DAK:

”We zien bij onze leden dat de vraag naar integraal advies en consumptief krediet toeneemt. Het moet vooral sneller en makkelijker.”

Krachten bundelen

Steeds meer hypotheek- en assurantieadviseurs willen hun klant breder en integraal adviseren over de meest voorkomende life-events. Consumptief krediet maakt daar een essentieel onderdeel van uit. Vaak is dit niet de core business van een adviseur, daarom is het van belang dat deze zonder al teveel “gedoe” snel een vergelijking maakt en gemakkelijk een krediet kan aanvragen of oversluiten.

Dankzij de samenwerking met Financium verandert er, in positieve zin, veel voor de leden van DAK. Via het extranet van DAK hebben zij nu direct toegang tot hun persoonlijke kredietportaal bij Financium. In het portaal kan de adviseur het verantwoord kredietmaximum berekenen en bij vrijwel elke aanbieder voor zijn klant een krediet aanvragen. Het vervolgtraject wordt door de kredietspecialisten van Financium opgepakt. Dat alles in het kader van optimale ondersteuning!

Aïcha Amchich, Commercieel directeur Financium:

”Wij zijn verheugd om samen te werken met de adviseurs van DAK. Onze kredietspecialisten staan altijd klaar om samen de beste financiële oplossing te vinden voor de klant!”

One stop shopping

Het aantal adviseurs dat financieringen bespreekbaar maakt, is de laatste jaren toegenomen, ook de behoefte van one stop shopping. Hier kan nog veel winst behaald worden. Consumenten hebben nu eenmaal de behoefte aan een financiering of willen de bestaande oversluiten. Hun adviseur is natuurlijk degene die het totale plaatje in beeld heeft en is de aangewezen persoon hen aan een verantwoord krediet te helpen. Daarom sluit de samenwerking van DAK met Financium hier naadloos bij aan.


Over Financium
Financium is ruim 10 jaar dé serviceprovider voor adviseurs op het gebied van consumptief krediet. Door expertise en online tools zijn we in staat om kredietadvisering gemakkelijker voor de adviseur te maken. Snel, eenvoudig en oplossingsgericht is waar we voor staan!

Over DAK Intermediairscollectief
DAK Intermediairscollectief is al 40 jaar hét collectief van en voor onafhankelijke en ondernemende adviseurs. Door haar leden is DAK in staat om samen aan de toekomst te bouwen en gelijktijdig de onafhankelijkheid te borgen. Met de brede dienstverlening van DAK maken we het verschil op het gebied van verzekeringen, hypotheken, kredieten en autolease. Zo beschikken onze financieel adviseurs altijd over een passende oplossing voor hun klanten.