Consolidatie maakt coöperatie krachtiger

In de consolidatiedrift ziet Tim Rijvers, directeur DAK Intermediaircollectief, meer dan eens dat het aandeelhoudersbelang voor het klantbelang gaat. “Dat zal bij ons nooit gebeuren. Intermediairs zijn mede-eigenaar en zitten bij DAK letterlijk aan de bestuurstafel”, aldus Rijvers.

“Ons klantgerichtheidsprogramma is een continu proces”

De Gouden Lotus Award Serviceprovider ging dit jaar voor het eerst naar DAK Intermediairscollectief. “Een mooie waardering voor wat we met z’n allen als collectief hebben neergezet”, reageert Rijvers. “Anders dan een commercieel bedrijf is coöperatie DAK de enige serviceprovider waarin de leden zelf een stake en een stem hebben. Ik denk zelf dat de kracht van een coöperatie in de huidige markt eigenlijk alleen maar toeneemt in waarde en belang.”

Digitaal en persoonlijk

Een opvallende uitkomst uit het Gouden Lotus Award onderzoek is dat adviseurs te spreken zijn over de wijze waarop DAK digitaliseert en tegelijkertijd persoonlijk weet te blijven. “Die combinatie is waar het bij ons om gaat”, vertelt Rijvers. Vorig jaar liet de coöperatie bijvoorbeeld haar midoffice-systeem voor de verwerking van hypotheken vervangen door Hypact van Yellowtail. “Dankzij een pre-acceptatie-module kan een acceptant al van tevoren zien of een post gaat slagen, dat scheelt veel tijd. En die informatie wordt vervolgens snel gedeeld met de adviseur. Ook daarin zie je die combinatie van digitalisatie en persoonlijkheid terug en daar willen we ook in de toekomst zeker op blijven doorontwikkelen.”