Hoe is het om stagiair te zijn bij DAK?

Hoe is het om stage te lopen bij DAK? We vroegen het Zeth Suripatty, stagiair op de afdeling Marketing.

Hoi, ik zal me eerst even voorstellen. Ik ben Zeth Suripatty, 29 jaar oud, en ik ben geboren en getogen in Barneveld. Ik heb eerst Grafische Vormgeving gestudeerd aan het Grafisch Lyceum in Utrecht en ik studeer nu Communicatie Multimedia Design aan de Hogeschool Utrecht.

Waarom wil je stage lopen bij DAK?
Toen Studentenbureau me verschillende stage-opties aanreikte, wilde ik graag een nieuwe uitdaging aangaan. Tijdens de gesprekken met DAK merkte ik een oprecht enthousiasme bij de mensen daar, wat me aansprak. Daarnaast kwam ik erachter dat de taken die ze voor me in gedachten hadden, perfect aansloten bij mijn persoonlijke ontwikkelingsdoelen. De mogelijkheid om met gezellige collega’s samen te werken, maakte de keuze voor DAK voor mij uiteindelijk doorslaggevend.

Wat zijn de werkzaamheden die je doet binnen DAK?
Tijdens mijn stage bij DAK voer ik diverse taken uit. Ik maak foto’s voor sociale media, wat mijn creatieve kant aanspreekt. Verder krijg ik inzicht in het opnemen en bewerken van video’s en en leer ik de kneepjes van website-onderhoud. Het hoogtepunt tot nu toe is het maken van een aftermovie met foto’s die ik tijdens de Hypovak heb opgenomen. Al met al is mijn stage bij DAK een gevarieerde en leerzame ervaring.

Wat ik het leukst vind aan mijn dagelijkse werkzaamheden is de mogelijkheid om me voortdurend te blijven ontwikkelen. Geen dag is hetzelfde. De ene dag besteed ik tijd aan verschillende meetings, terwijl ik op een andere dag bezig ben met het produceren en bewerken van foto’s en video’s. Deze diversiteit houdt het boeiend. Daarnaast beheer ik dagelijks de marketing mailbox, wat een ander aspect is van mijn werk.

Zou je anderen aanraden om stage te lopen bij DAK? 
Ja, ik zou anderen zeker aanbevelen om bij DAK te solliciteren. De werksfeer is goed, het team is ondersteunend en er is veel ruimte om te leren en persoonlijk te groeien. DAK biedt gevarieerd werk, wat kansen biedt om je vaardigheden in verschillende gebieden te ontwikkelen.

Heb je nog een leuke tip of een quote die je met ons wil delen?
Wees niet bang om buiten je comfortzone te stappen en nieuwe dingen te proberen. Stage lopen is een kans om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Wat ik leuk vind aan mijn stage bij DAK is de diversiteit aan werkzaamheden en de mogelijkheid om me voortdurend te blijven ontwikkelen in het vakgebied.