De Energiebespaarders

Heeft je klant vragen over verduurzaming, die verder gaan dan de financiering? Schakel dan de specialisten van de Energiebespaarders in. De Energiebespaarders werkt samen met DAK Hypotheken om het hele traject voor je klant uit handen te nemen: van de Energiescan, waarmee ze alle kansen in kaart brengen, tot en met de installatie en garantie. Dat noemen we verduurzamen zonder gedoe!

De Energiebespaarders bieden alle vormen van verduurzaming: van isolatie en HR++-glas tot zonnepanelen en warmtepompen. Ze kijken vooral ook goed wat bij je klanten past. Wat heeft het meeste rendement en wat past bij hun budget?

Goed om te weten

Kies je met je klant voor een hypotheek via DAK, dan is De Energiescan gratis en krijgt je klant flinke korting op het advies en het definitieve energielabel. Dat label is nodig, want verbetert het energielabel van B naar A, of met twee stappen, bijvoorbeeld van G naar E, dan krijgt je klant rentekorting.

Hoe werkt de Energiescan?

In de afgelopen periode is een DAK-medewerker meegelopen met De Energiebespaarders, om te kijken wat een Energiescan precies inhoudt.

Er zijn drie vormen waar de klant uit kan kiezen:

  • Pakket 1 (Direct) : digitale woningopname
  • Pakket 2 (Simpel) : fysieke woningopname
  • Pakket 3 (Compleet) : fysieke woningopname + Energierapport

Bij een fysieke woningopname (pakket Simpel en Compleet) volgt de expert van De Energiebespaarders deze stappen:

Stap 1. Eerst bespreekt de expert aan tafel de wensen en behoeften van de klant. Ook beantwoordt de expert rustig de vragen die de klant op dat moment heeft. Daarnaast legt hij of zij uit wie De Energiebespaarders zijn.

Stap 2. Daarna is het tijd om naar de verbruiksbronnen te kijken. Denk hierbij aan de meterkast, de ketel, de ventilatie en de vloerisolatie. Met behulp van een speciaal ontwikkelde tool vult de expert alle gegevens in. Ook maakt de expert foto’s van de verbruiksbronnen.

Stap 3. Als er tijd over is geeft de expert vast een indicatie van de kosten, zodat de klant een beetje weet waar hij of zij aan toe is.

Stap 4. De klant krijgt de officiële offerte en heeft dan 14 dagen om het aanbod te accepteren. Heeft de klant het pakket ‘Compleet’ gekozen, dan ontvangt de klant het hele rapport.

Na de woningopname wordt een belafspraak ingepland met de klant, zodat de expert nog even persoonlijk contact heeft met de klant.

Heb je vragen over de samenwerking met De Energiebespaarders? We helpen je graag!

Dit kun je als DAK-lid verwachten van de samenwerking met De Energiebespaarders:

  • Laagdrempelige maar diepgaande trainingen, zodat je weet hoe De Energiebespaarders werken en dat je klant in goede handen is
  • Een uitgebreide opname van de woning van je klant – de Energiescan – waarmee De Energiebespaarders alle verduurzamingsmogelijkheden in kaart brengen
  • Het hele traject van offerteaanvragen bij alleen erkende installateurs, coördinatie van alle installatiewerkzaamheden en garantie

Meer weten over de Energiebespaarders?