Persberichten

Zakelijke kredieten nu verkrijgbaar via DAK Kredieten

7 mei 2018

DAK Intermediairscollectief breidt de zakelijke dienstverlening voor haar leden uit met kredieten voor ondernemers. Door de toevoeging van Funding Circle aan het brede assortiment kunnen de leden nu bij DAK terecht voor zakelijke kredieten tussen de €5.000 en €250.000.

Bij de beoordeling van een zakelijke kredietaanvraag wordt vooral gekeken of de ondernemer voldoende cashflow genereerd om aan de aflosverplichting te voldoen. De looptijd van het zakelijke krediet kan variëren tussen de zes en zestig maanden. Daarnaast kan er door de ondernemer op ieder moment boetevrij ingelost worden.

Tim Rijvers, algemeen directeur DAK: “Dit zet onze leden nog sterker in het zadel omdat hun klant nu niet meer naar de bank hoeft voor een zakelijk krediet!”.

Eenvoudig zaken doen

De aanvraag voor een zakelijk krediet dient de intermediair in via de DAK kredietendesk. Hier kan de adviseur een beroep doen op de kennis en vaardigheden van een kredietspecialist en worden de aanvraag en benodigde documenten gecontroleerd. Binnen twee werkdagen wordt een kredietbeslissing genomen. Bij akkoord wordt de ondernemer via het online leenplatform van Funding Circle aan een investeerder gekoppeld en zorgt zo voor de funding van het gevraagde krediet.

Over Funding Circle

Funding Circle is opgericht in 2010 en is hét leidende platform voor bedrijfskredieten in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Nederland. Sinds de oprichting heeft Funding Circle meer dan 40.000 bedrijven voorzien van financiering ter waarde van circa €5 miljard. Zowel consumenten als institutionele beleggers kunnen via het platform investeren. Momenteel zijn er meer dan 70.000 investeerders actief op het online platform. Funding Circle is sinds 2015 actief in Nederland, waar meer dan 40 medewerkers dagelijks werken aan het zo snel en goed mogelijk bedienen van MKB’ers en investeerders. Er zijn sinds de start in Nederland ruim 1.600 leningen verstrekt ter waarde van ruim €75 miljoen.

Over DAK

DAK Intermediairscollectief is hèt collectief van en voor onafhankelijke en ondernemende adviseurs. Door haar leden is DAK in staat om samen aan de toekomst te bouwen en gelijktijdig de onafhankelijkheid te borgen. Met de brede dienstverlening van DAK maken we het verschil op het gebied van verzekeringen, hypotheken en kredieten en beschikt elke adviseur altijd over een passende oplossing voor zijn klanten.

Aan de slag met DAK Hypotheken

Aan de slag met DAK!

Word lid en ontvang uw eigen golfbaan!*

Lees meer