Verzekeringen

De DAK Inboedelverzekering

21 september 2017

Met de DAK Inboedelverzekering bent u verzekerd voor schade aan spullen in uw huis. Bijvoorbeeld schade aan uw meubels, apparatuur of sieraden door brand, blikseminslag, diefstal of water. Als u voor de meest uitgebreide dekking kiest bent u bijvoorbeeld ook verzekerd als een schilderij bovenop uw tv valt omdat het haakje loskomt van de muur.

De voordelen van de Inboedelverzekering van DAK:
  • U kunt uw spullen buiten uw huis en tuin meeverzekeren
  • Garantie tegen onderverzekering met onze waardegarantie
  • U kunt kiezen voor hogere verzekerde bedragen voor waardevolle bezittingen
  • Korting bij vrijwillige beveiliging
  • Snelle schadeafhandeling

Hieronder leest u meer over de DAK Inboedelverzekering. Voor meer informatie over deze verzekering kunt u terecht bij een adviseur bij u in de buurt.

Met de Inboedelverzekering van DAK zijn alle spullen in huis, zoals meubels, verzekerd. Binnenhuis zijn waardevolle (bijzondere) bezittingen zoals (audio-)apparatuur standaard meeverzekerd tot maximaal € 20.000,- en lijfsieraden tot € 7.500,-. Kantoor-/praktijkinventaris is standaard meeverzekerd tot maximaal € 20.000,- en het eigenaar-/huurdersbelang is standaard meeverzekerd tot maximaal € 25.000,-. Voor hogere verzekerde bedragen betaalt u extra premie.

(Beroeps)gereedschap is meeverzekerd mits het eigen bezittingen zijn.

Mobiele elektronica is niet verzekerd voor schade door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen, zoals vallen of stoten. Heeft u de dekking Mobiele Elektronice meeverzekerd, dan bent u in en buiten uw woning verzekerd voor schade aan bijvoorbeeld uw smartphone of tablet door plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen.

Ook zijn uw spullen buiten uw huis en tuin niet verzekerd. Als u deze wilt meeverzekeren, kunt u kiezen voor een aanvullende Buitenshuisdekking.

Wilt u de in uw woning aanwezige ruiten verzekeren voor schade door breuk, dan kunt u kiezen voor meeverzekeren van de dekking Glas.

De DAK Inboedelverzekering groeit met u mee. U bent nooit voor een te laag bedrag verzekerd met de garantie tegen onderverzekering. Dit betekent dat u de schade vergoed krijgt, ongeacht de werkelijke waarde van uw inboedel. Wij vergoeden meestal de nieuwwaarde van uw spullen. Zijn deze bij schade minder waard dan 40% van de nieuwwaarde? Dan krijgt u de dagwaarde. Voor kunst en antiek geldt de marktwaarde.

Het standaard eigen risico bedraagt € 100,-. U kunt kiezen voor een lagere eigen risico van € 0 tegen een toeslag op de premie of een vrijwillig hoger eigen risico van € 250,- of € 500,- met korting op de premie.

Heeft u mobiele elektronica of uw spullen buiten uw huis en tuin meeverzekerd, dan geldt altijd een eigen risico van € 100,-. Heeft u Glas meeverzekerd dan geldt voor schade aan glas geen eigen risico

Stopzetten
U kunt de verzekering ieder moment, ook in het eerste jaar, opzeggen. U heeft dan een opzegtermijn van een maand.

Buiten uw huis en tuin
U kunt uw spullen buiten uw huis en tuin meeverzekeren tegen schade en diefstal tot naar keuze maximaal € 5.000,- of € 10.000,- per gebeurtenis. Voor sommige spullen, zoals brillen en contactlenzen, sieraden en foto- en filmapparatuur gelden andere maximum bedragen.

Mobiele elektronica
Mobiele elektronica, zoals smartphones, tablets en laptops, kunt u meeverzekeren tegen schade en plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen, zoals vallen en stoten, tot naar keuze maximaal € 2.500,- of € 5.000,- per gebeurtenis.

Glas
Glasschade aan ramen en deuren kunt u meeverzekeren tegen een voordelige premie.

Hogere verzekerde bedragen bijzondere bezittingen
U kunt kiezen voor hogere verzekerde bedragen dan de standaard verzekerde bedragen voor waardevolle (bijzondere) bezittingen, lijfsieraden en het eigenaar-/huurdersbelang. Hiervoor betaalt u extra premie.

Speciale kortingen
Er geldt een korting bij vrijwillige beveiliging in de vorm van een Politiekeurmerk Veilig Wonen of een Borg certificering. Ook geldt er een korting indien u eigenaar van het huis bent.

Schadeservice
Bij schade merkt u pas hoe belangrijk het is om goed verzekerd te zijn. Bij DAK merkt u het verschil als het gaat om schadeservice. Wij betalen snel uit, wij nemen – als u dat wilt – de zorg en herstelwerkzaamheden uit handen en u hoeft geen geld voor te schieten.

  • Wij keren niet uit bij een aardbeving, overstroming, slijtage of constructiefouten. Ook als schade opzettelijk is veroorzaakt is die niet verzekerd.
  • Voor diefstaldekking van lijfsieraden boven € 20.000,- geldt er alleen dekking tegen diefstal als er een kluis aanwezig is en de lijfsieraden hierin opgeslagen zijn.
  • Boven een totaal verzekerd bedrag van € 50.000,- aan waardevolle bezittingen samen, is er alleen dekking tegen diefstal als er elektronische beveiliging aanwezig is.

U kunt de premie per jaar, per halfjaar, per kwartaal of per maand betalen. Bij maandbetaling kan dat alleen met een doorlopende machtiging. Voor de andere betalingstermijnen heeft u ook de mogelijkheid om per nota te betalen.

De polis- en administratiekosten bedragen € 0,25 bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, bij een wijziging van de lopende verzekering en bij iedere incasso van de premie.

Deze korte productinformatie geeft een samenvatting van de verzekering en kunnen geen rechten aan worden ontleend. In de voorwaarden en de clausules op de polis staan uitgebreid beschreven waar iemand wel en niet voor is verzekerd.

De voorwaarden vindt u in de bijgaande documenten

 

Zoek een adviseur bij u in de buurt

Omdat u persoonlijk advies verdient.

Er is altijd een adviseur bij u in de buurt.

Zoek uw adviseur