DAK Intermediairs-collectief stelt nieuw bestuurslid aan

Persberichten
20 juli 2018

Paul Boon treedt aan als nieuw bestuurslid van de coöperatie van DAK. De oud VKG-man brengt met zijn komst veel kennis en ervaring op het gebied van ICT en heeft als opdracht DAK mee te nemen in de ontwikkelingen van online dienstverlening.

Uit zijn tijd als directielid bij VKG kent Paul Boon de wereld van Volmachten en financiële dienstverlening goed. Zijn kennis en ervaring neemt hij mee in de raad van bestuur van DAK, van waaruit richting wordt gegeven aan de koers van de coöperatie. Daarnaast brengt hij als eigenaar van een consultancy bedrijf en partner bij een softwareontwikkelingsbedrijf waardevolle ervaring met zich mee op het gebied van ICT, automatisering en efficiënte processen.

Raad van bestuur

Tijdens de jaarlijkse algemene ledenvergadering is Paul Boon geïntroduceerd als nieuw bestuurslid aan de leden en is zijn benoeming goedgekeurd. Als lid van de Raad van Bestuur maakt Paul onderdeel uit van het belangrijkste toezichtsorgaan van de coöperatie en staat hij voor de belangen van 1600 onafhankelijke adviseurs. Vanuit de raad wordt mede sturing gegeven aan de koers van de coöperatie met als uitgangspunt zoveel mogelijk coöperatieve voordelen met elkaar te kunnen delen.

Paul Boon, bestuurslid DAK: ”De financiële dienstverlening verandert snel en het is noodzakelijk aan te haken en waar mogelijk voorop te lopen. DAK is daartoe in staat. Het is een financieel gezonde organisatie en het heeft de ambitie om door te ontwikkelen en verder te investeren in ICT. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging!”

Samen bouwen aan de toekomst

Omdat DAK geen winstoogmerk heeft, wordt gemaakte winst geïnvesteerd in de onafhankelijkheid en toekomstbestendigheid van de leden en van de coöperatie. Zo is DAK continue op zoek naar mogelijkheden om het huidige aanbod op het gebied van hypotheken, verzekeringen en kredieten verder uit te breiden.

Daarnaast is DAK ook op ICT-gebied flinke stappen aan het maken. Afgelopen jaar werd een geheel nieuw volmacht systeem en huismerklijn aan schadeverzekeringen geïntroduceerd. Voor dit jaar staat de introductie van een online klantenportaal voor hypotheken en een kredietenvergelijker in de planning.

Tim Rijvers, Algemeen directeur DAK:

Wij willen morgen voor nóg meer intermediairs van betekenis zijn om met nóg grotere slagkracht coöperatief te ondernemen. Daarom staan we ook nooit stil. Dit jaar mogen onze leden nog een geheel nieuw ICT-platform voor zowel hypotheken als ook kredieten verwachten.

Paul Boon, bestuurslid DAK

De financiële dienstverlening verandert snel en het is noodzakelijk aan te haken en waar mogelijk voorop te lopen. DAK is daartoe in staat. Het is een financieel gezonde organisatie en het heeft de ambitie om door te ontwikkelen en verder te investeren in ICT. Ik heb veel zin in deze nieuwe uitdaging!