Coöperatie Licent bundelt krachten met DAK Intermediairscollectief

Persberichten

Door de samenwerking van Licent met DAK bouwen beide partijen aan een gezamenlijke toekomst waarin de onafhankelijkheid van de adviseur geborgd blijft. Adviseurs van beide coöperaties profiteren zo van een betere dienstverlening en hebben toegang tot het breedste aanbod op het gebied van hypotheken, verzekeringen en kredieten.

Coöperatie Licent bestaat net als DAK uit een coöperatie van onafhankelijke adviseurs. Door de samenwerking met DAK wordt ook voor de adviseurs van Licent veel werk uit handen genomen. Bijvoorbeeld door provinciale polissen in de postenbank van DAK te administreren. Zo kan Licent de leden nog beter helpen bij het zoeken naar de juiste oplossingen voor verzekeringen en voor de administratie gebruik maken van het gestroomlijnde proces bij DAK.

Altijd een financiële oplossing

Via DAK Hypotheken hebben de leden van Licent nu ook toegang tot een breed assortiment aan hypotheek-  en kredietverstrekkers. Adviseurs kunnen rekenen op een professioneel team van acceptanten die zorgen voor een snelle verwerking van hypotheekaanvragen. Hierdoor weet de consument razendsnel waar ze aan toe is.

Tim Rijvers, algemeen directeur DAK:

Adviseurs van Licent en DAK bundelen de krachten om de brede toegang tot de financiële markt te kunnen blijven garanderen. Door samen te werken krijgen klanten altijd het persoonlijke advies en de meest passende financiële oplossing die zij verdienen.

Frans Kemper, algemeen directeur Licent:

Wij helpen onze leden steeds meer met inkoop buiten onze volmachten om. Daarbij werden we nog wel eens geconfronteerd met ontbrekende provinciale aanstellingen bij het lid. Het resultaat was dat er binnen Licent een postenbank ontstond met provinciale agentschappen. Voor hypotheken was dit min of meer hetzelfde. Dit is geen speerpunt in onze strategie. Door de samenwerking met DAK brengen we de administratie buiten de deur zodat we onze leden op dit punt beter kunnen helpen tegen lagere kosten.

Over DAK    

DAK Intermediairscollectief is hèt collectief van en voor onafhankelijke en ondernemende adviseurs. Door haar leden is DAK in staat om samen aan de toekomst te bouwen en gelijktijdig de onafhankelijkheid te borgen. Met de brede dienstverlening van DAK maken we het verschil op het gebied van verzekeringen, hypotheken en kredieten en beschikt elke adviseur altijd over een passende oplossing voor zijn klanten.

Over Licent

In 1999 heeft een groep assurantieadviseurs uit Noord Oost Nederland de koppen bij elkaar gestoken om samen innovatie en inkoopkracht te organiseren. Dit was de basis voor het ontstaan van de Coöperatie Licent. Een Coöperatie voor en door assurantieadviseurs.

Per vandaag is innovatie, inkoopkracht en samenwerking nog steeds het leidend motief voor de organisatie. In haar strategie legt Licent de focus op het samenwerken binnen de coöperatie, ontwikkeling van de automatisering en de verdere ontwikkeling van het volmachtbedrijf Licent Assuradeuren B.V. Licent Assuradeuren B.V. beschikt over volmachten voor particuliere-, agrarische- en zakelijke verzekeringen.

12 juli 2018
Licent en DAK