Nieuw bij DAK: Vista Hypotheken

Hypotheken

Sinds kort kunt u bij DAK Hypotheken ook de Vista Hypotheek aanvragen. Het nieuwste label van de Rabobank richt zich met de Vista Hypotheek op starters en jonge doorstromers die gaan voor een lange rentevaste periode met focus op NHG. 

Daarnaast biedt Vista Hypotheken extra mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid. Financiert uw klant een nieuwbouwwoning of een bestaande woning met een energielabel A, dan krijgt deze bij Vista Hypotheken rentekorting (Energielabel-A rentekorting). Klanten die tijdens de looptijd de woning verduurzamen en daardoor een energielabel A bereiken, komen ook in aanmerking voor deze rentekorting. 

Productkenmerken van de Vista Hypotheek:

 • 100% boetevrij aflossen uit eigen middelen.
 • Automatische rentedaling als klant door (extra) aflossing in een lagere LTV-klasse valt. Naast NHG zijn er 5 verschillende LTV-klassen.
 • Productassortiment: annuïteit, lineair en aflossingsvrij (tot 50% van de woningwaarde) en overbruggingshypotheek.
 • Offertegeldigheid bestaande bouw: 3 + 3 maanden zonder bereidstellingsprovisie. Rente wordt bij verlenging (3 maanden na renteaanbod) vastgeklikt (laagste van renteaanbod en rente op verlengingsdatum (na 3 maanden). Als klant binnen 3 maanden passeert is dagrente van toepassing. 
 • Offertegeldigheid nieuwbouw: 3 + 9 maanden zonder bereidstellingsprovisie. Wijze rentevaststelling identiek aan bestaande bouw alleen langere verlengingsperiode.
 • Nieuwbouw: vergoeding bouwdepot identiek aan hypotheekrente (geen afslag) gedurende looptijd bouwdepot (18 maanden). Meefinancieren renteverlies tijdens de bouw is mogelijk. Let op: Het is niet mogelijk de aflossingscomponent mee te financieren. 
 • Blijkt na verstrekking een hogere waarde (uit een gevalideerd taxatierapport) én komt klant daardoor in aanmerking voor een lagere risicoklasse, dan past Vista de rente kosteloos aan. 
 •  Overbruggen als woning is verkocht (voorbehoud financiering is verlopen): 98,5% van verkoopprijs. Als woning niet is verkocht: 90% van getaxeerde waarde of WOZ.
 • Ruimere verstrekking mogelijk met energiebesparende voorzieningen (EBV en EBB zowel met als zonder NHG).
 • Ondernemers financiert Vista Hypotheken (nog) niet. 
 • Afwijken op het acceptatiekader is niet mogelijk. 
 •  Afwijking op inkomen i.c.m. NHG (gemaximeerd variabel inkomen) vervalt op korte termijn.

Over Vista Hypotheken

Vista Hypotheken is in april vorig jaar ter wereld gekomen als dochter van de Rabobank. Met Vista vergroot Rabobank Groep het aanbod voor alle klanten in de markt en investeren ze in het intermediaire kanaal. Vista verstrekt eenvoudige hypotheken met duidelijke acceptatiecriteria en prima voorwaarden via onafhankelijke adviseurs. 

Koen Ooms, Salesmanager Vista Hypotheken: "Vista zet zich in voor verduurzaming van de woningmarkt. Door het bieden van rentekorting aan nieuwe klanten met een energielabel A (nieuwbouw of bestaande bouw vanaf 2006). Ook bestaande klanten die tijdens de looptijd verduurzamen naar energielabel A, komen in aanmerking voor deze rentekorting."
 

 

Documenten

Meer weten over Vista Hypotheken?

Neem contact op met onze hypotheekspecialisten via 030 666 00 08 of hypotheken@dak.nl

Contact