Hypotrust | Interview met Bianca van Galen

Hypotheken

Wat merk je van een goed merk?

Bianca van Galen, aangenaam! Ik ben 43 jaar en ik woon in de omgeving van Rotterdam. Als desk accountmanager bij distributiemanager Conneqt ben ik dagelijks in touw om onze grootste relaties te ondersteunen in productinformatie, aanvraagprocessen en kwaliteitsbeheersing zodat we samen het beste voor onze klant kunnen aanbieden. Dat doe ik voor de merken IQWOON, Robuust Hypotheken, HollandWoont en Hypotrust.  

Graag zou ik over alle merken wat vertellen maar vandaag houd ik het bij Hypotrust. Dit merk dat al sinds 1993 op de markt bekend is heeft al heel wat financiële stormen doorstaan en heeft zich altijd als een zeer bestendige aanbieder bewezen. Inmiddels heeft het ruim 110.000 klanten in portefeuille. 

5 Producten
Onder het label Hyporust verkopen we 5 producten te weten de Comfort Hypotheek, de Woon Bewust Hypotheek, De Elan Plus Hypotheek en de Goede Start Hypotheek en sinds september 2019 de Vrij Leven Hypotheek. Elk product heeft een andere geldverstrekker achter zich en daarmee ook net weer andere productvoorwaarden. Samen met onze productmanager en marketeer zitten we als een bok op de haverkist om Hypotrust aantrekkelijk te houden. Door de veelzijdigheid van aanbieders heeft Hypotrust eigenlijk altijd wel iets in huis dat qua prijs en product passend is bij jouw klant!

Vrij Leven Hypotheek
De Vrij Leven Hypotheek is momenteel zeer in trek. Het is conditioneel een mooi product dat zowel voor NHG en niet-NHG tot 80% MW aangeboden wordt. We zijn erg blij om te zien hoe snel dit product omarmd werd in de (drukke) markt. Maar je krijgt de productie niet zomaar in de schoot geworpen en van week tot week doen we onze uiterste best om scherp te zijn. Dat lukt al geruime tijd en dat helpt in deze zeer concurrerende markt natuurlijk. De 20 en 30 jaars rente met NHG zijn momenteel zeer scherp geprijsd en passen daarmee goed voorkeuren van de adviseur en consument, zowel voor het aankoop-, als voor het mede door de coronacrisis aantrekkende oversluitsegment. 
De gewaardeerde voorwaarden zijn onder andere; dalrente in de eerste 3 weken, tot 12 maanden offertegeldigheid bij nieuwbouw, mogelijkheid oversluiten onder oude B4 regeling (nu 3.1.2), bouwdepot voor energiebespaar-budget van maar liefst 12 maanden, laagste rentecontrole op passeer- of verlengingsdatum en natuurlijk daalt de rente automatisch na aflossing.

Woon Bewust
De Woon Bewust is eveneens veel aangevraagd de laatste tijd. Hier zien we een sterke concentratie op het 10 jaars NHG-tarief dat al weken lang in de top 3 beweegt. Bij de Woon Bewust worden (onder NHG) alle door NHG goedgekeurde koopconstructies geaccepteerd en geniet de klant van automatische risicoklasse aanpassing. Twee voorwaarden die vaak benoemd worden als zeer aantrekkelijk.


Ik wens alle adviseurs veel gezondheid in deze spannende periode.

Wij blijven voor jullie klaar staan!